Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina ljudi koji su gledali natjecanje u surfanju u Kaliforniji nemalo se iznenadilo kada su dva vala visoka gotovo dva metra srušila barikade i 'pobrala' promatrače.


Unatoč upozorenjima na visoke valove, nekoliko stotina osoba ipak je odlučilo gledati natjecanje u surfanju Mavericks. 13 osoba, kako javlja AP, to je skupo koštalo, jer su u valovima u zaljevu Half Moon koji su došli do publike, teško ozlijeđeni. Nekoliko promatrača u bolnici je završilo sa slomljenim rukama i nogama, a mnogi su u hiru prirode izgubili kamere, mobitele i ruksake.

Dva su 'nestašna' vala srušila barikade, podij za gledatelje i skele na kojima su bile osobe koje su prenosile natjecanje. Još su najmanje dva slična vala probila barijere i rušila okupljene. U pomoć su stigli vatrogasci koji su pomogli ozlijeđenima i evakuirali zaljev.

Vezani članci Slika nije dostupna Kao da ga je pogodio auto: Surfer pao s vala visokog čak 12 metara Slika nije dostupna Valovi ga bacali na stijene: Britanac se utopio u Dubrovniku!

Valove koji ruše gledatelje možete pogledati u priloženom videu.