Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka

VIDEO: Urušila se zgrada, troje nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urušila se zgrada povijesnog arhiva u centru njemačkog grada Köln danas u podnevnim satima. Na mjestu nesreće su spasioci, policija i vatrogasci, a za sada je potvrđeno da je lakše ozlijeđena jedna osoba, a tri ih se smatra nestalima, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Oštećene su okolne zgrade i zatrpano je nekoliko automobila, a kao nestale se vode tri osobe koje su se, po izjavama očevidaca, nalazile u zgradi, priopćila je policija. 'Za sada intenzivno tragamo za tri osobe, a nije isključeno da je zgrada arhiva i susjedna zgrada koja se urušila zatrpala i nekolicinu prolaznika', izjavila je glasnogovornica kölnske policije Cathrin Maus. Televizijska postaja ARD javila je da je nestalo između dvije i devet osoba. Policija zajedno s vatrogascima i psima tragačima traži nestale koji su navodno boravili u lokalu s automatima za igre. Djelatnici gradskog arhiva spasili su se bijegom iz zgrade pošto su se povijesnom građevinom počeli širiti zvukovi koji su navijestili urušavanje. Prije nepuna tri mjeseca procijenjeno je da je četverokatnica sigurna.

Djelatnici arhiva su međutim proteklih tjedana uvijek iznova upozoravali na nove pukotine koje su pokazivale da tlo tone. Nedaleko od mjesta događaja, prije četiri godine od erozije tla zbog gradnje podzemne željeznice nakosio se zvonik crkve. Vatrogasci su cijelo područje koje se nalazi na rubu najužeg središta grada opisali kao 'nesigurno' zbog mogućeg daljnjeg urušavanja. Stručnjaci strahuju da je pri urušavanju zgrade nestao najveći dio povijesnog arhiva grada Kölna, koji sadrži dokumente o povijesti grada koji su osnovali Rimljani. U arhivu su se nalazili i mnogi rukopisi poznatih pisaca i skladatelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene