Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Siriji

VIDEO: U prosvjedima ubijeno najmanje 26 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage sigurnosti u petak su ubile najmanje 26 prosvjednika, najviše u Homsu, potom u Hami te u Džabli, izvijestili su aktivisti za obranu ljudskih prava.

Ukupno 16 prosvjednika ubijeno je u Homsku, trećem po veličini gradu, smještenom oko 160 km sjeverno od Damaska kada su snage sigurnosti otvorile vatru na kolonu prosvjednika koji su stigli u središte grada, izvijestio je aktivist za ljudska prava koji se zatekao na mjestu događaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

>> VIDEO: Amaterska snimka pucnjave na civile u Siriji

Još je šest prosvjednika ubijeno u Hami, od Damaska udaljenoj 210 km, a jedan je prosvjednik ubijen u Latakiji, najvažnijoj sirijskoj luci, gdje ih je troje ranjeno. U Džabli, nekoliko desetaka kilometara južnije od Latakije, smrtno su stradale dvije osobe, no aktivisti nisu izvijestili tko ih je ubio. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene