Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi se nastavljaju

VIDEO: Amaterska snimka pucnjave na civile u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijom i dalje odjekuju pucnjevi, a ulice su pune ranjenih ljudi.

Takvom stanju svjedoče i amaterske snimke iz Sirije snimljene u gradu Deri gdje vladine snage nastoje prekinuti prosvjede koji traju već tjednima. Na jednoj od tih snimki vide se muškarci koji su motorima došli u Deru kako bi pružili potporu svojim rođacima.

Pročitajte i ovo Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama''

>> VIDEO: Nakon noćnih prosvjeda u Siriji masovna uhićenja

S obzirom da svjetskim medijima nije domogućeno pratiti događaje u Siriji ovakve snimke svjedoče o desecima ubijenih civila od strane sigurnosnih snaga, piše Reuters.

U subotu je vojska, nakon što je pristiglo pojačanje topničkih jedinica i više od 20 tenkova i oklopnih vozila, zauzela staru četvrt grada i glavnu džamiju Omari, a u napadu na grad je, prema navodima aktivista za ljudska prava, u subotu poginulo najmanje šest civila.

U cijeloj zemlji je u samo u subotu u nasilnom gušenju prosvjeda poginulo najmanje 62 prosvjednika, javili su aktivisti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene