Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U istom danu dva puta rođene šestorke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva para šestorki rođeni su skoro u isto vrijeme u dvije različite države. Jedna majka nakon poroda pretrpjela je akutni srčani zastoj, no njezino stanje ubrzo je stabilizirano.

Do srčanog zastoja došlo je zbog  prevelikog volumena krvi, koji je 32-godišnja Jenny Masche dobila za vrijeme trudnoće. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju...

'Kada su bebe u ponedjeljak rođene, dio krvi koji je bio višak izgubljen je, a to je uzrokovalo protezanje srca i krvnih žilica. Stanje je bilo vrlo ozbiljno', objasnio je liječnik John Elliott na konferenciji za tisak. 

Jenny je smještena na odjel za intenzivnu njegu i pod lijekovima je koji pomažu njezinom srcu u borbi s viškom krvi. 

Doktor dodaje da je njezino stanje stabilno, a u bolnici će ostati do sljedeće srijede. 

'Zahvalan sam što samo imali na raspolaganju najbolje doktore, medicinske sestre i kompletno osoblje', zahvalio se na konferenciji otac šestorki, Bryan Masche. 

Entuzijazam u njegovom glasu i suze u očima pokazali su koliko je sretan što napokon imaju djecu. Naime, Jenny je nakon dva pobačaja odlučila probati s umjetnom oplodnjom. 

Bračni par Masche 29. prosinca saznao da će dobiti ne jedno, već šestero djece. 

Šestorke su rođene skoro 10 tjedana prije roka, a težile su između  0.9 i 1.36 kilograma. 

Nakon što su rođene carskim rezom, petero beba nije moglo disati samostalno pa su smještene na respirator. 

Bebe, tri djevojčice i tri dječaka zovu se Bailey Elizabeth, Savannah Jane, Molli Grace, Cole Robert, Blake Nickolas i Grant William. 

Drugi par šestorki u drugoj državi dest sati poslije rodila je 24-godišnja Brianna Morrison. Ona je šestorke začela uz pomoć lijekova za plodnost. Njezine bebe u stabilnom su stanju. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene