Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva para šestorki rođeni su skoro u isto vrijeme u dvije različite države. Jedna majka nakon poroda pretrpjela je akutni srčani zastoj, no njezino stanje ubrzo je stabilizirano.


Do srčanog zastoja došlo je zbog  prevelikog volumena krvi, koji je 32-godišnja Jenny Masche dobila za vrijeme trudnoće. 

Vezani članci Bebe starci Roditelji su umrli od smijeha kad su prvi put vidjeli svoje bebe, pogledajte ova urnebesna lica Slika nije dostupna U samo tri minute na svijet došle šestorke, pomagalo 50 osoba!

'Kada su bebe u ponedjeljak rođene, dio krvi koji je bio višak izgubljen je, a to je uzrokovalo protezanje srca i krvnih žilica. Stanje je bilo vrlo ozbiljno', objasnio je liječnik John Elliott na konferenciji za tisak. 

Jenny je smještena na odjel za intenzivnu njegu i pod lijekovima je koji pomažu njezinom srcu u borbi s viškom krvi. 

Doktor dodaje da je njezino stanje stabilno, a u bolnici će ostati do sljedeće srijede. 

'Zahvalan sam što samo imali na raspolaganju najbolje doktore, medicinske sestre i kompletno osoblje', zahvalio se na konferenciji otac šestorki, Bryan Masche. 

Entuzijazam u njegovom glasu i suze u očima pokazali su koliko je sretan što napokon imaju djecu. Naime, Jenny je nakon dva pobačaja odlučila probati s umjetnom oplodnjom. 

Bračni par Masche 29. prosinca saznao da će dobiti ne jedno, već šestero djece. 

Šestorke su rođene skoro 10 tjedana prije roka, a težile su između  0.9 i 1.36 kilograma. 

Nakon što su rođene carskim rezom, petero beba nije moglo disati samostalno pa su smještene na respirator. 

Bebe, tri djevojčice i tri dječaka zovu se Bailey Elizabeth, Savannah Jane, Molli Grace, Cole Robert, Blake Nickolas i Grant William. 

Drugi par šestorki u drugoj državi dest sati poslije rodila je 24-godišnja Brianna Morrison. Ona je šestorke začela uz pomoć lijekova za plodnost. Njezine bebe u stabilnom su stanju.