Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjednik poznat za dva dana

Tko ne bi želio ovakvu audiciju za posao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finalisti za 'Najbolji posao na svijetu' zaronili su u Great Barrier Reef kako bi vidjeli podvodnu faunu i impresionirali žiri prije odabira pobjednika koje će biti objavljeno u srijedu. U naporima da zadive suce, 16 kandidata iz 15 zemalja pokazali su kako se ugodno osjećaju u vodi.

'Osjećam se veoma dobro, ronio sam, gledao sam ribe', rekao je irski kandidat George Karelleas. Četveročlani žiri sutra će provjeriti njihovu sposobnost jedrenja i razumijevanja problema okoliša. Uspješni kandidat za čuvara otoka, posao čiji je natječaj dobio pažnju cijeloga svijeta, bit će objavljen u srijedu. 16 finalista na otok je stiglo jučer, a odmah su zaplivali u bazenu koji se nalazi ispred kuće u kojoj će boraviti spretni sretnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Hrvatica među 16 kandidata za posao snova

Australske vlasti u siječnju su objavile natječaj za posao čuvara otoka. Voljni su platiti 70 tisuća funti osobi koja pristane raditi 12 sati na mjesec, u razdoblju od šest mjeseci, tijekom kojih će morati obavljati dužnosti poput hranjenja kornjača, brige o kitovima te prikupljanja pošte koja stigne na otok.

>> Srušila se internet stranica 'najboljeg posla na svijetu'

>> Zaradite 70 tisuća funti uživajući na otoku

Da bi dobili posao kandidati moraju proći još nekoliko testova, pokazati dobre plivačke vještine, iskustvo u ronjenju na dah i bocu, ljubav prema prirodi i životinjama te dobro poznavanje engleskog jezika. Živjet će besplatno na otoku Hamilton, s populacijom od oko 5.000 stanovnika, te se brinuti za floru i faunu okolnih nenaseljenih otoka. Plaća će im biti 972 funte po satu s fleksibilnim radnim vremenom. S radom se počinje 1. srpnja ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene