Finalisti za 'Najbolji posao na svijetu' zaronili su u Great Barrier Reef kako bi vidjeli podvodnu faunu i impresionirali žiri prije odabira pobjednika koje će biti objavljeno u srijedu. U naporima da zadive suce, 16 kandidata iz 15 zemalja pokazali su kako se ugodno osjećaju u vodi.


'Osjećam se veoma dobro, ronio sam, gledao sam ribe', rekao je irski kandidat George Karelleas. Četveročlani žiri sutra će provjeriti njihovu sposobnost jedrenja i razumijevanja problema okoliša. Uspješni kandidat za čuvara otoka, posao čiji je natječaj dobio pažnju cijeloga svijeta, bit će objavljen u srijedu. 16 finalista na otok je stiglo jučer, a odmah su zaplivali u bazenu koji se nalazi ispred kuće u kojoj će boraviti spretni sretnik.

>> Hrvatica među 16 kandidata za posao snova

Vezani članci Seksualni radnici opet mogu na posao u Nizozemskoj Od ovog tjedna na posao se vraćaju seksualni radnici u Nizozemskoj Matea sa down sindromom radi u vrtiću - 2 Matea je dokazala da za nju prepreke ne postoje: Ima Down sindrom, posao u vrtiću i kolege koji je obožavaju

Australske vlasti u siječnju su objavile natječaj za posao čuvara otoka. Voljni su platiti 70 tisuća funti osobi koja pristane raditi 12 sati na mjesec, u razdoblju od šest mjeseci, tijekom kojih će morati obavljati dužnosti poput hranjenja kornjača, brige o kitovima te prikupljanja pošte koja stigne na otok.

>> Srušila se internet stranica 'najboljeg posla na svijetu'

>> Zaradite 70 tisuća funti uživajući na otoku

Da bi dobili posao kandidati moraju proći još nekoliko testova, pokazati dobre plivačke vještine, iskustvo u ronjenju na dah i bocu, ljubav prema prirodi i životinjama te dobro poznavanje engleskog jezika. Živjet će besplatno na otoku Hamilton, s populacijom od oko 5.000 stanovnika, te se brinuti za floru i faunu okolnih nenaseljenih otoka. Plaća će im biti 972 funte po satu s fleksibilnim radnim vremenom. S radom se počinje 1. srpnja ove godine.