Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji posao na svijetu

Zaradite 70 tisuća funti uživajući na otoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
70 tisuća funti mogu biti vaše ako pristanete živjeti na tropskom otoku, paziti na kitove i roniti. To je savršeni posao ukoliko želite zaboraviti ovu hladnoću i svakodnevne probleme. Turistički službenici u Australiji, naime, traže nekoga tko će paziti na napuštene tropske otoke.

Voljni su platiti 70 tisuća funti osobi koja pristane raditi 12 sati na mjesec, u razdoblju od 6 mjeseci, tijekom kojih će morati obavljati dužnosti poput hranjenja kornjača, brige o kitovima te prikupljanja pošte koja stigne na otok.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Akademska naobrazba nije potrebna, no dobra plivačka vještina, iskustvo u ronjenju na dah i bocu su nužni. Ljubav prema prirodi i životinjama, te dobro poznavanje engleskog jezika su prednost. Kandidati koji uđu u uži izbor, morat će pokazati ’avanturistički duh’ te ’otvorenost prema novim iskustvima’. Živjet će besplatno na otoku Hamilton, s populacijom od oko 5000 stanovnika, te se brinuti za floru i faunu okolnih nenaseljenih otoka.

Plaća će im biti nevjerojate 972 funte po satu s fleksibilnim radnim vremenom, koje se sastoji od svega 12 radnih sati na mjesec. Ponuda možda zvuči predobro da bi bila istinita, no Turistička zajednica Queenslanda tvrdi kako se ne radi o prevari. Posao čuvara otoka koji je opisan kao ’prilika koja se događa jednom u životu’, oglašava se u 18 zemalja. S radom se počinje 1. srpnja 2009., a odabrani kandidati imat će nekoliko dužnosti dok će ostatkom svojeg vremena moći raspolagati po želji.

No, morat će raditi i na blogu koji će na tjednoj bazi opremati najnovijim vijestima, izvještajima, fotografijama te video klipovima kojima će dokumentirati svoj rad.

Direktor turističke zajednice Queenslanda Anthony Hayes, kaže kako je ponuda kreirana da bi se otok predstavio i reklamirao na globalnom tržištu. ’Cilj ove kampanje jest promoviranje otočja Velikog koraljnog grebena te predstavljanje jedinstvenog doživljaja australskih otoka na svjetskom tržištu’, objašnjava Hayes.

Turistička zajednica odabrat će 11 potencijalnih kandidata koji će odletjeti na otok Hamilton kako bi prisustvovali procesu selekcije. Sretni izabranik bit će imenovan 6. svibnja. Više informacija možete pronaći ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene