Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj krijumčarenja

VIDEO: Tigrića švercala u putnoj torbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajlandski carinici nemalo su se iznenadili kada su u jednoj od torbi pronašli uspavanog tigrića.

Tigrić je otkriven tijekom rutinske kontrole u Zračnoj luci u Bangkoku. Torba je bila preteška, pa je poslana na skeniranje. Među raznim igračkama bilo je živo mladunče tigra. 31-godišnja Tajlanđanka, koja ga je pokušala prevesti u Iran, završila je pritvoru i prijete joj četiri godine zatvora.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Tigrić star tri mjeseca smješten je u centar za divlje životinje.'Bio sam šokiran, jer životinja tako ne može putovati. Da je torba prošla kontrolu i putovala četiri do pet sati, male su šanse da bi tigrić preživio', rekao je Nirath Nipanat, sa Zračne luke u Bankoku.

Pokrenuta je istraga kojom se pomoću DNK analize nastoji utvrditi je li mladunče ulovljeno u divljini ili je uzgojeno u zatočeništvu. Populacija tigrova u Aziji je ozbiljno ugrožena zbog lovokradica i ilegalne trgovine, a udruge za zaštitu životinja traže strože kazne za kriminalce. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene