Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tajfuna

VIDEO: Spašavali novinara koji ih je došao snimiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimajući teške uvijete u kojima se i dva tjedna nakon tajfuna Morakota nalaze njegovi sunarodnjaci, tajvanski snimatelj umalo je i sam izgubio život. Srećom, spasili su ga upravo oni čiju je priču želio prenijeti svijetu.

U okrugu Koahsiung, u južnom Taiwanu još uvijek je teško, gotovo nemoguće doći do nekih područja. Neimenovani novinar snimao je stanovnike kako pokušavaju doći do svojih kuća prelazeći nabujali potok koji je uslijed obilnih kiša gotovo poplavio njihovo selo. U jednom je trenutku izgubio ravnotežu i kontrolu u brzoj vodi, prenijele su agencije. 'Pijesak i dno je veoma mekano, izgubio sam ravnotežu i pao u vodu. Pomislio sam kako moram preživjeti, jer u suprotnom neću moći izvijestiti o ovome što se ovdje događa', prisjetio se  novinar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tajvan upozorio Novi incident: ''Uočili smo šest kineskih balona, jedan je preletio otok'' Zastava Tajvana Povukli priznanje Tajvan izgubio jednog od rijetkih saveznika: "Prekidamo diplomatske odnose..."

>> Tajfun ubio dvoje na Tajvanu

Poginulo 500 ljudi?

Srećom, ubrzo su mu u pomoć priskočili stanovnici čije je kuće u uništenom selu želio snimiti i te informacije prenijeti svijetu. Tajfun je, kako u Kini, tako i u Tajvanu izazvao brojne odrone tla uslijed kojih su mnogi ljudi ostali bez domova, zbog rekordne količine oborina. Vlasti strahuju kako je pri tome poginulo 500 ljudi. Do mnogih je područja nemoguće doći cestom, jer su mnoge prometnice uništene. Tajfun Morakot je na Tajvanu izazvao štete veće od 150 milijuna američkih dolara.

Snimku spašavanja novinara možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene