Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poboljšana prodaja

VIDEO: Seljaci u zabiti sami dižu oglase i vijesti na internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivrednici u zabačenom dijelu kineske pokrajine Chongqing dosjetili su se kako poboljšati prodaju lubenica - počeli su se oglašavati na internetu.

Selo Canggou poznato je po uzgoju lubenica, no udaljenost od glavnih prometnica i gradova otežavalo im je prodaju. Zahvaljujući studentima koji rade u seoskoj općini, seljaci su počeli oglašavati proizvode na posjećenim kineskim portalima. Prodaja je počela ubrzano rasti, a sve koje zanima mogu promatrati proces uzgoja lubenica.

Pročitajte i ovo Lubenice - 3 Šire se bolesti Zbog obilnih kiša nikad manje omiljenog ljetnog voća: Na nekim mjestima su tek veličine oraha Gorivo - 2 vrijede 14 dana Ovo su nove cijene goriva: Znatno poskupljenje, no cijena jedne kategorije ipak je zamrznuta

>> Sok lubenice za zdravije srce

'Posjećujem polje dva puta tjedno, fotografiram plodove i seljake koji rade. Zatim smo svakog od njih obučili kako da sami koriste mikroblogove i iz dana u dan postavljaju nove vijesti o rastu plodova', kazao je za Reuters student Wang Xiaofeng. Mikroblog je polučio veliki uspjeh i u jednom danu su zabilježili čak tisuću posjeta. Takvo zanimanje ipak nisu očekivali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene