Časopis Nutrition je objavio istraživanje gdje se ispitanicima razina arginina u krvi povećala za 22 % nakon 3 tjedna zahvaljujući soku lubenice.
Prijašnje su studije pokazale da visoke oralne doze arginina izazivaju mučninu i probavne smetnje, što nisu nuspojave konzumiranja soka lubenice jer sok lubenice ne sadrži arginin već aminokiselinu citrulin koja je prekursor za sintezu arginina.
Dodatni razlog zašto je korisno uživati u lubenici je njen crveni pigment tj. likopen!
Najčitanije
-
Liječnici poslali poruku
Namnožilo se mnogo opasnih zmija, mještani su zabrinuti: "Stvarno su velike. Radije bih naletio na vepra ili leoparda nego na nju"
-
Obrecnuo se i na oporbu
Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."
-
Pratite iz minute u minutu
UŽIVO Ovo su tri razloga zbog kojih bi Penava trebao biti predsjednik Sabora: Očekuje se njegova izjava iz Vukovara