Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 metara ispod Rima

VIDEO Prve snimke Mussolinijeva posljednjeg bunkera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dvije godine otkriven je posljednji bunker Benita Mussolinija. Sada znamo i kako izgleda.

Snimke rimskog bunkera Benita Mussolinija po prvi su put dostupne javnosti. Bunker od ojačanog betona sagrađen je 15 metara ispod zemlje za vrijeme drugog svetskog rata kao konačna linija obrane od bombardiranja savezničkih zrakoplova. Vjeruje se kako je Il Duce naredio izgradnju bunkera za sebe i svoju ljubavnicu Claretu Petacci, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture Istražuju nekoliko slučajeva Policija upala u HŽ i Ministarstvo kulture? Nove afere sa snimkama Geodetskog fakulteta Slika nije dostupna Ispod obeliska POVIJESNO OTKRIĆE U RIMU Pronađena skrivena fašistička poruka namijenjena budućim naraštajima

>> Bunker za spas od smaka svijeta - za 5.700 kuna!

Bunker je otkriven tek prije dvije godine, a njegovih svih sedam soba bi uskoro mogle otvoriti vrata za posjetitelje muzeja ispod kojeg se nalazi, a na čijem se mjestu nekada nalazio fašistički stožer. 'Kada smo ugledali ojačani beton bili nam je jasno. To je dvanaesti rimski bunker, posljednji bunker Benita Mussolinija', kaže arhitekt Carlo Serafini.

Stručnjaci kažu da iako nije bunker nije dovršen, navjerojatnije bi izdržao bombardiranje fašističkog stožera iako bi ti to uvelike ovisilo o razornosti napada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene