Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počivalište uz braću

VIDEO: Posljednji ispraćaj Teda Kennedyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj, prijatelji, kolege i brojni građani odaju posljednju počast senatoru Edwardu Kennedyju. Ugledni političar bit će pokopan večeras na Nacionalnom groblju Arlington.

Počivat će uz svoju ubijenu braću, bivšeg predsjednika Johna Kennedyja i senatora Roberta. Od Lava senata govorom će se oprostiti i američki predsjednik Barack Obama. Uglednog i utjecajnog, posljednjeg od braće Kennedy, ispratit će i bivši predsjednici: Jimmy Carter, Bill Clinton, George Bush stariji i George Bush mlađi. Ted Kennedy bolovao je od tumora na mozgu. Umro je u svom domu u 77. godini.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

>> Počeo Kennedyjev trodnevni posljednji ispraćaj

'Iznimna nam je čast što će misa zadušnica biti održana u našoj crkvi. Znam da se ovdje dolazio moliti za svoju kćer kada je oboljela od raka. Dolazili su i mnogi drugi', rekla je Patty Pankievich, župa Gospe od neprestane pomoći.

Utrku Teda Kennedyja za Bijelu kuću prekinula je prometna nesreća u kojoj je stradala njegova pomoćnica, a on optužen da je pobjegao s mjesta tragedije. Bio je jedan od najuspješnijih, najutjecajnijih senatora. Pogrebna povorka nakratko će se zaustaviti ispred zgrade Kongresa koji je bio Kennedyjev drugi dom, punih 47 godina. Ugledni političar bit će pokopan večeras na Nacionalnom groblju Arlington.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene