Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj, prijatelji, kolege i brojni građani odaju posljednju počast senatoru Edwardu Kennedyju. Ugledni političar bit će pokopan večeras na Nacionalnom groblju Arlington.


Počivat će uz svoju ubijenu braću, bivšeg predsjednika Johna Kennedyja i senatora Roberta. Od Lava senata govorom će se oprostiti i američki predsjednik Barack Obama. Uglednog i utjecajnog, posljednjeg od braće Kennedy, ispratit će i bivši predsjednici: Jimmy Carter, Bill Clinton, George Bush stariji i George Bush mlađi. Ted Kennedy bolovao je od tumora na mozgu. Umro je u svom domu u 77. godini.

Vezani članci Slika nije dostupna Kennedy, Sinatra i Marilyn Monroe u seksualnim orgijama? Slika nije dostupna Senator Ted Kennedy se srušio na inauguracijskom ručku

>> Počeo Kennedyjev trodnevni posljednji ispraćaj

'Iznimna nam je čast što će misa zadušnica biti održana u našoj crkvi. Znam da se ovdje dolazio moliti za svoju kćer kada je oboljela od raka. Dolazili su i mnogi drugi', rekla je Patty Pankievich, župa Gospe od neprestane pomoći.

Utrku Teda Kennedyja za Bijelu kuću prekinula je prometna nesreća u kojoj je stradala njegova pomoćnica, a on optužen da je pobjegao s mjesta tragedije. Bio je jedan od najuspješnijih, najutjecajnijih senatora. Pogrebna povorka nakratko će se zaustaviti ispred zgrade Kongresa koji je bio Kennedyjev drugi dom, punih 47 godina. Ugledni političar bit će pokopan večeras na Nacionalnom groblju Arlington.