Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv u pomoć

Održana prva sjednica vlade pod morem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik i vlada Maldiva održali su u subotu prvu u povijesti sjednicu vlade pod morem, u simboličnom pozivu u pomoć zbog rasta razine svjetskih mora koja prijete tom tropskom otočju.

Svraćajući pozornost javnosti na opasnosti od klimatskih promjena, a prije važnog UN-ova sastanka o klimi u prosincu u Kopenhagenu, vlada predsjednika Mohameda Našidada okupila se na dnu tirkizno plave lagune. Odjeveni u crna ronilačka odjela i maske, Našid, 11 ministara, potpredsjednik države i vladin tajnik zaronili su na dubinu od 3,8 metara i okupili se oko stolova pod kristalno čistom vodom koja privlači tisuće stranih turista u luksuzne hotele u kojima noćenje stoji 1.000 američkih dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Upozorenje što će se dogoditi Maldivima

Kada je crno-bijela riba klaun zašla iza bijeloga koralja, Našid je dao znak za početak 30-minutne sjednice vlade. 'Želimo upozoriti svijet što se događa i što će se dogoditi Maldivima ako se ne zaustave klimatske promjene', rekao je Našid novinarima pošto je izronio iz vode. Ta otočna država uz istočne obale Indije, poznata po luksuznim tropskim skrovištima i čistim plažama, među najugroženijim je dijelovima svijeta zbog rasta razine mora. Pokažu li se UN-ove procjene točnima, većina Maldiva bit će potopljena do 2100. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene