Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražio putrivnicu

VIDEO Objavljena snimka napada u Ottawi, napadač planirao otići u Siriju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Michael Zehaf-Bibeau, ubojica vojnika u središtu Ottawe, planirao je otići u Siriju na džihad.

Kanađanin koji je u srijedu ubio jednog vojnika u Ottawi, predao je zahtjev za izdavanje putovnice kako bi otišao u Siriju, rekao je u četvrtak načelnik kraljevske žandarmerije Kanade (GRC) Bob Paulson.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

Michael Zehaf-Bibeau (32) je stigao u Ottawu 2. listopada radi putovnice i nadao se odlasku u Siriju, rekao je Paulson na konferenciji za novinare, preciziravši da im je to rekla napadačeva majka.

Zehaf-Bibeau je predao molbu za izdavanje putovnice i GRC je istraživala ispunjava li on uvjete, rekao je šef GRC-a.

VIDEO Preminuo vojnik kojeg je pred parlamentom ustrijelio napadač!

Zadužen za istragu je rekao da ne postoji nikakav podatak koji bi upućivao na vezu između dva atentata počinjena u Kanadi ovog tjedna u kojima su ubijene dvije i ranjene četiri osobe.

U ponedjeljak je Martin Couture-Rouleau (24) autom usmrtio jednog vojnika na parkiralištu u Saint-Jean-sur-Richelieu u Quebecu, nakon čega ga je ubila policija.

Paulson je istaknuo da je napadaču Zehafu-Bibeau zbog sudske kartoteke bilo zabranjeno nošenje oružja i policija još treba utvrditi porijeklo puške winchester kojom je ubio vojnika blizu parlamenta.

Paulson je također izjavio da su službe sigurnosti identificirale 93 Kanađana koji su pokazali namjeru putovanja u inozemstvo kako bi se borili na strani ekstremističkih skupina.

Kanadska policija objavila je snimku Bibeauovog napada, konkretno, njegovo kretanje prema centralnoj zgradi parlamenta nakon što je ustrijelio vojnika pred vojnim spomenikom.  (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene