Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavio knjigu

VIDEO Obamin polubrat: Otac je tukao i mene i majku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mark Ndesandjo, polubrat američkoga predsjednika Baracka Obame objavio je u svojoj knjizi da ga je otac u djetinjstvu tukao.

Mark Ndesandjo, rođen u trećem braku Obamina oca, u južnoj je Kini, gdje i živi, predstavio knjigu 'Od Nairobija do Shenzena'. 'Otac me tukao. Tukao je moju majku', rekao je Ndesandjo na predstavljanju knjige u organizaciji američke gospodarske komore i američkoga konzulata u Kini. 'Često sam slušao krikove u svojoj kući, slušao bol svoje majke, a kao dijete joj nisam mogao pomoći. Ne mogu se sjetiti ničega dobrog o ocu', pričao je Ndesandjo u suzama.

Pročitajte i ovo Joe Biden Otkriveno u knjizi Za neke stvari očito još nije prestar: "Dobar seks" tajna je dugog i sretnog braka Joea Bidena Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se"

Ndesandjova poluatobiografska novela, njegova prva knjiga, govori o nasilju u kući i njegovu utjecaju na djecu. Dio prihoda od prodaje namijenjen je kineskoj siročadi. Ndesandjo se rodio u Keniji, studirao je SAD-u, ali ga je brak s Kineskinjom odveo u tu zemlju u kojoj radi kao poslovni savjetnik i pomaže u povezivanju kineskih izvoznika i američkih kupaca. Nikada se nije koristio prezimenom Obama, a čak ni najbolji prijatelji nisu znali da je u srodstvu s američkim predsjednikom dok to nisu 'iskopali' novinari. Puno mu je ime Mark Okoth Obama Ndesandjo.

Majka Baracka Obame Ann Dunham rastala se od muža - Baracka Obame starijeg kada su američkome predsjedniku bile dvije godine. Barack Obama stariji poslije se oženio Amerikankom Ruth Nidesand, što mu je bio treći brak. U tom braku, koji je također završio rastavom, rodio se Ndesandjo i još jedno dijete. Američki predsjednik Barack Obama još je kao senator napisao knjigu 'Snovi mog oca' u kojoj, među ostalim, govori o teškom odrastanju bez oca. Sljedećeg će tjedna američki predsjednik doputovati u prvi službeni posjet Kini. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene