Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nafta izlivena s teretnog broda početkom tjedna pronašla je put do obale Australije te onečistila područje od 64 kilometra Queenslanda. Premijer Kevin Rudd opisao je situaciju kao 'potencijalnu tragediju za okoliš'.


Premijer Australije onečišćeno je područje proglasio zonom katastrofe i upozorio da onima koji su upravljali brodom prijeti tužba, prenio je AP. Popularna turistička plaža Sunshine, kao i otok Moreton i Bribie, proglašeni su zonama katastrofe. Vlasti su objavile kako je u oceanu završilo 30 metričnih tona nafte.

Vezani članci Strah iz dubina - 18 ''Kad ga vidite, proći će vas trnci'': Snimili jezive prizore iz dubina koji nisu za bojažljive Slika nije dostupna Južna Koreja: Naftna mrlja se širi

Premijerka Queenslanda Anna Bligh rekla je kako je nafta mrlja veća nego je prvo izvješteno, ali nije rekla o kojoj se količini točno radi. Na otoku Moreton odmah su bili aktivirani radnici koji su čistili štetu i spašavali životinje. Utjecaj na bogat divlji život ove regije sve je više očit. Mrlja je utjecala na kornjače i njihova jaja, a mnoge su ptice prekrivene naftom. Plaže na tom području su očišćenje od katastrofe, a premijer Kevin Rudd opisao je situaciju kao 'potencijalnu tragediju za okoliš'.