Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crno more: Stotine ruskih vojnika bori se s naftnom mrljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više stotina ruskih vojnika raspoređeno je kako bi očistili ruske obale Crnog mora onečišćene brodolomom tankera koji je ispustio 2000 tona mazuta nakon što je prepolovljen u oluji u nedjelju.

Vlasti kažu kako još uvijek strahuju od "ekološke katastrofe" dok na južnoj obali Rusije i dalje puše snažan vjetar brzinom od 140 km na sat, javlja lokalni radio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izlivena nafta ugrožava okoliš VIDEO: Najveća ekološka katastrofa u Australiji Slika nije dostupna Južna Koreja: Naftna mrlja se širi

Područje trgovačke luke Port Kavkaz, smještene 1200 km južno od Moskve, i danas je najzahvaćenije lošim vremenom, nakon što ga je prethodnog dana oluja najviše pogodila.

"Čistimo obalu i more, i crpimo preostalu naftu iz tankera oštećena u oluji", kazao je Oleg Mitvol, drugi čovjek ruske agencije za ekološki nadzor.

Mitvol je naglasio da je mobilizirano 730 osoba za čišćenje plaže, od čega 500 vojnika.

"Ako mrlja od 2000 tona nastavi napredovati prema Azovskom moru, bit će teških posljedica za okoliš. Njegov ekosustav je krhak", dodao je Mitvol.

Tjesnac Kerč, gdje je došlo do nesreće ruskog tankera Volganeft-139, odvaja Crno more od Azovskog mora i to je važna zona za ptice selice.

Sudbina 20 mornara koje se smatra nestalima od nedjelje u brodolomu ukupno pet teretnih brodova sve je neizvjesnija, dok su tijela tri mornara izvađena iz mora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene