Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilska policija je tijekom opsežne operacije u srijedu, kojom se želi okončati sukob što s narkoklanovima vodi već skoro dva mjeseca, u slamu Rio de Janeira ubila najmanje 13 osumnjičenih za trgovinu drogom.


Snage sastavljene od 1350 teško naoružanih policajaca i pripadnika federalnih elitnih postrojbi potpomognutih helikopterima i oklopnim vozilima ušlo je u siromašno predgrađe Alemao gdje ih je dočekala vatra iz automatskog oružja i ručne granate.

Vezani članci Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika? Hrvatski vojnik, ilustracija Dnevnik Nove TV otkriva novi skandal u oružanim snagama: Petorica pripadnika Hrvatske vojske pozitivna na drogu! Prijeti im nečasni otpust

Od početka svibnja, kada je sukob započeo umorstvom dvojice policajaca, najmanje je 40 osoba ubijeno, a 80 ozlijeđeno.

Šef službi sigurnosti Rio de Janeira Mariano Baltrame izvijestio je da je u četverosatnoj operaciji poginulo 13 osoba. Rekao je da su svi poginuli osumnjičeni članovi bandi koje kontroliraju bujajuću trgovinu drogom u brazilskom gradu te da nedužni nisu stradali.

Bio je to naročito krvav dan, čak i za standarde Rio de Janeira.
Nasilje je potkrijepilo zabrinutost za sigurnost tijekom Panameričkih igara koje počinju 13. srpnja u šestom po naseljenosti najvećem gradu zapadne hemisfere kada se očekuje dolazak 5.500 atletičara i 800 tisuća turista.