Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Najmanje 13 mrtvih u akciji suzbijanja droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska policija je tijekom opsežne operacije u srijedu, kojom se želi okončati sukob što s narkoklanovima vodi već skoro dva mjeseca, u slamu Rio de Janeira ubila najmanje 13 osumnjičenih za trgovinu drogom.

Snage sastavljene od 1350 teško naoružanih policajaca i pripadnika federalnih elitnih postrojbi potpomognutih helikopterima i oklopnim vozilima ušlo je u siromašno predgrađe Alemao gdje ih je dočekala vatra iz automatskog oružja i ručne granate.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

Od početka svibnja, kada je sukob započeo umorstvom dvojice policajaca, najmanje je 40 osoba ubijeno, a 80 ozlijeđeno.

Šef službi sigurnosti Rio de Janeira Mariano Baltrame izvijestio je da je u četverosatnoj operaciji poginulo 13 osoba. Rekao je da su svi poginuli osumnjičeni članovi bandi koje kontroliraju bujajuću trgovinu drogom u brazilskom gradu te da nedužni nisu stradali.

Bio je to naročito krvav dan, čak i za standarde Rio de Janeira.
Nasilje je potkrijepilo zabrinutost za sigurnost tijekom Panameričkih igara koje počinju 13. srpnja u šestom po naseljenosti najvećem gradu zapadne hemisfere kada se očekuje dolazak 5.500 atletičara i 800 tisuća turista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene