Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eruptirao 4. put u tjedan dana

VIDEO: Najjača erupcija vulkana u Indoneziji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indonezijski vulkan Sinabung eruptirao je četvrti put u samo tjedan dana, nakon što je mirovao skoro 400 godina.

U ovoj posljednjoj, najjačoj erupciji izbacio je pepeo pet kilometara u zrak i izazvao ogromnu paniku kod građana. Okolna sela su evakuirana. Oko 24,500 ljudi trenutno živi u izbjegličkim kampovima.

Pročitajte i ovo Izvanredno stanje na Islandu Izvanredno stanje na Islandu Ovo je točno mjesto velike erupcije vulkana, tvrde stručnjaci: U posljednja 24 sata zabilježeno 2000 manjih potresa Slika nije dostupna Prijeti vulkan Strah i evakuacija u Indoneziji

'Zvuk posljednje erupcije mogao se čuti i na udaljenosti od 8 kilometara', rečeno je iz indonezijske vulkanološke agencije, koja predviđa da u narednim danima neće biti novih erupcija. Tlo se treslo oko tri minute, javlja Reuters. 'Situacija se pogoršava zbog vulkanskog pepela. Jučer je ponovno eruptirao. Sve je bilo mračno. Nismo mogli vidjeti vulkan zbog dima pepela izbačenog u zrak', opisala je farmerica Rohani Ginting, koji se također morala preseliti u kamp. Dodala je kako se zbog pepela teško diše.

>> Indonezija: Vulkan ponovno izbacuje pepeo

>> VIDEO: Koliko je opasan vulkan koji je eruptirao nakon 400 godina?

Zbog kiše, koja se pomiješala s pepelom, po zgradama i drveću mogu se vidjeti nanosi debeli centimetar. Mali broj seljaka iz okolnih sela ipak se nije želio iseliti jer čuvaju svoje domove i usjeve. Dosada nisu zabilježene ljudske žrtve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene