Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirano stanovništvo

VIDEO: Koliko je opasan vulkan koji je eruptirao nakon 400 godina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 400 godina mira, vulkan u Indoneziji već drugi dan izbacuje dim i prašinu 200 metara u zrak.

Tisuće žitelja područja podno planine Sinabung, u sjevernoj Sumatri, evakuirano je u skloništa, crkve i džamije kako bi se izbjegla tragedija, izvijestile su indonezijske vlasti, a prenosi APTN.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> Erupcija vulkana u Indoneziji, evakuirano tisuće stanovnika

Vulkan na planini Sinabung zadnji je put eruptirao 1600 godine, pa tako nitko ne zna je li najnovija erupcija upozorenje za nešto ozbiljnije. Prošle subote vlasti su izdale najviše upozorenje na opasnost od vulkanskog djelovanja. Dosad je evakuirano 12 tisuća ljudi, a hrana, lijekovi i ostale nužne potrepštine su na putu i uskoro stižu onima kojima su potrebni. Vlasti su formirale javne kuhinje za izbjegle, kojima je na raspolaganju i 17 tisuća zaštitnih maski.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene