Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Što se smijete?!'

VIDEO Japanski diplomat podivljao, kolegama vikao: Začepite!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hideaki Ueda je hvalio stanje ljudskih prava u Japanu te je izazvao smijeh u dvorani gdje se sastalo UN-ovo vijeće za borbu protiv torture. Njegova reakcija bila je burna.

Tijekom rasprave na sjednici UN-ove komisije za borbu protiv torture u Ženevi, posebni japanski izaslanik za ljudska prava Hideaki Ueda imao je verbalni ispad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Umrli ili nestali Mediteran je grobnica: Više od 2500 ljudi izbrisan je gotovo svaki trag, željeli su samo jedno Ilustracija Gle li čuda Ljudska prava u Rusiji znatno pogoršana: "Često nasilna primjena zakona i propisa rezultirala je sustavnom represijom"

'Naravno, Japan nije u srednjem vijeku. Mi smo jedna od najnaprednijih država na ovom polju', pohvalio se Ueda izazvavši glasan podsmijeh nekolicine drugih diplomata. Njegova je reakcija bila burna.

>> VIDEO Komunistički funkcioner divljao, urlikao i razbijao po aerodromu

'Ne smijte se! Zašto se smijete?! Začepite! Začepite!', izderao se Ueda na kolege.

Zatim je, nakon nekoliko sekundi neugodne tišine, nastavio s govorom ustvrdivši kako je ponosan na stanje ljudskih prava u Japanu. 'Naravno da ima i nekih nedostataka, ali to je tako u svakoj državi. Činimo sve kako bismo popravili situaciju', zaključio je Ueda.

Zanimljivo je da o ovom njegovom ispadu gotovo nijedan veći japanski medij, izuzev nekoliko koji izlaze na engleskom jeziku, nije objavio vijest.

Inače, prije Uede govor je održao izaslanik s Mauricijusa, koji je Japan kritizirao zbog prakse da se osumnjičenike za kaznena djela čak tri tjedna može zadržati na ispitivanju bez prava na odvjetnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene