Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka katastrofa?!

VIDEO i FOTO Eksplozija u talijanskoj rafineriji, požar se vidio s udaljenosti od nekoliko kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar se vidio s udaljenosti od nekoliko kilometara, a gašenje je trajalo satima.

Požar golemih razmjera buknuo je u Rafineriji Milazzo na Mediteranu. Prema prvim informacijama iz talijanskog Pokrajinskog operativnog centra požar se može vidjeti s nekoliko kilometara udaljenosti. Gori nekoliko milijuna litara nafte i goriva, no u eksploziji koja je prethodila požaru nema ozlijeđenih, prenosi TGcom24.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Slika nije dostupna problem i visoke temperature Požari i dalje haraju Mediteranom, žrtve se zbrajaju, stanovnici očajni: "Gubimo našu povijest, naš identitet se pretvara u prah, naša duša gori"

Vatrogasne ekipe iz Milazza i Medine nalaze se na terenu i gase taj ogroman požar. Stotine obitelji koje žive na tom području odlučile su otići automobilima s područja ugroženog požarom, iako vlasti tvrde da je situacija 'pod kontrolom'. Nije bio spreman nikakav plan evakuacije za područje.

Drama u zračnoj luci: Postavio požar u zgradi kontrole leta, pa se sam ozlijedio

Požar je izbio oko 00:45 iz zasad neutvrđenih razloga. Gašenje je trajalo čitavo jutro i požar je stavljen pod kontrolu, prenose talijanski mediji. Policija će po gašenju požara započeti s istragom oko incidenta.

Škole su danas zatvorene u Milazzu, zbog požara u toj rafineriji, po naredbi gradonačelnika Milazza.

Posljednja ozbiljna nesreća u rafineriji Milazzo datira iz 4. lipnja 1993., kada je eksplozija unutar postrojenja Topping 4 ubila 7 osoba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene