Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo najmanje 20 ljudi

VIDEO Evo što je ostalo od aviona nedavno remontiranog u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 20 osoba poginulo u padu kazahstanskog aviona u okolici Alme Ate. Letjelica je prije samo četiri mjeseca bila na remontu u Sloveniji.

Samo četiri mjeseca nakon obavljenog remonta u Sloveniji, avion kanadske proizvodnje, dvomotorni mlažnjak Bombardier CRJ200, srušio se u blizini nekadašnjeg glavnog grada Kazahstana Alme Ate.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Ima poginulih: U Kanadi se srušio avion koji je letio prema rudniku dijamanata Josip Milošević, stručnjak za zrakoplovne nesreće GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za zrakoplovne nesreće otkrio mogući uzrok pada sportskog aviona: "On je lagan i ako se ne pridržavate pravila..."

>> Nestali zrakoplov F-16 izvučen iz mora, pilotu ni traga

Letjelica u vlasništvu kazahstanske kompanije SCAT Air bila je na putu iz Kokšetaua na sjeveru države prema Almi Ati, a nedugo prije krajnjeg odredišta uletjela je u izrazito gustu maglu. Kontrola leta je pilotu isprva zabranila slijetanje zbog slabe vidljivosti, a kada je napokon dobio odobrenje, avion je nestao s radara i u još nerazjašnjenim okolnostima pao. Za crnom kutijom još se traga.

Komadi smrskane letjelice pronađeni su nekoliko kilometara od aerodroma. Lokalni mediji javljaju da je poginulo najmanje 20 putnika i članova posade, tj. nitko nije preživio pad.

Kazahstanske aviokompanije su, inače, poznate po izrazito loše održavanim letjelicama, zbog čega im je gotovo svima zabranjen pristup zračnom prostoru većeg dijela zapadne Europe.

U posljednjih mjesec dana ovo je druga avionska nesreća u Kazahstanu. Krajem prosinca zbog nevremena se srušio jedan vojni transportni avion, a tada je poginulo 27 ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene