Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski dio jadrana

Nestali zrakoplov F-16 izvučen iz mora, pilotu ni traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Washingtona je stigla potvrda da su talijanske zračne snage iz Jadranskog mora izvukle američki vojni avion koji je jučer pao u talijanski dio Jadrana. Za pilotom i dalje tragaju.

Američki lovac F-16 baziran u Avianu, na sjeveru Italije, nestao je sinoć s radara iznad talijanske obale Jadranskog mora, objavila je agencija Ansa.  Iz Washingtona je stigla potvrda da su talijanske zračne snage iz Jadranskog mora izvukle američki vojni avion. Za pilotom i dalje tragaju.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo"

Talijanski spasioci, odnosno Lučka kapetanija grada Ravene, ranije je bila pronašla tragove avionskog goriva u moru ispred Lido di Savija u Raveni te sjeverno i južno od obale Cervije. Potraga se intezivirala upravo na tom području, prenosi Ansa.

Posljednji kontakt pilot zrakoplova ostvario je sinoć oko 19 sati s kontrolnim tornjem nedaleko od obale Cervije, južno od grada Ravene. Da je zrakoplov imao kvar pilot bi to prijavio, prenosi portal ravenna24ore.it.

>> F-16 se vratio iz Libije i pao tijekom slijetanja u bazu na Siciliji

Sinoć od 21:30 sati u akciju potrage za nestalim vojnim zrakoplovom i njegovim spašavanjem, uključio se i brod 'Moon' splitske tvrtke Brodospas.

Kako doznajemo od izvršnog direktora te tvrtke, Mladena Brodarića, Brodospas se odazvao po nalogu Lučke kapetanije u Raveni. Potraga za zrakoplovom se odvijala u suradnji s drugim avionima koji su s njim letjeli kao i talijanskom obalnom stražom, dodaje Ansa. U Avianu, sjeverno od Venecije, nalazi se velika američka vojna i zrakoplovna baza.

Nedaleko od obale Cervije se već prije tri godine srušio zrakoplov istog tipa, no pilot je uspio iskočiti iz zrakoplova, a spasio ga je lokalni ribar, nedugo nakon nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene