Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Washingtona je stigla potvrda da su talijanske zračne snage iz Jadranskog mora izvukle američki vojni avion koji je jučer pao u talijanski dio Jadrana. Za pilotom i dalje tragaju.


Američki lovac F-16 baziran u Avianu, na sjeveru Italije, nestao je sinoć s radara iznad talijanske obale Jadranskog mora, objavila je agencija Ansa.  Iz Washingtona je stigla potvrda da su talijanske zračne snage iz Jadranskog mora izvukle američki vojni avion. Za pilotom i dalje tragaju.

Vezani članci Aerodrom, Italija Uveli su jedne od najstrožih COVID mjera na svijetu: Cilj je uvjeriti ljude da se cijepe i smanjiti zarazu Pad aviona u Ukrajini VIDEO Sportski avion se srušio na obiteljsku kuću, zapalio i izgorio: Poginule četiri osobe

Talijanski spasioci, odnosno Lučka kapetanija grada Ravene, ranije je bila pronašla tragove avionskog goriva u moru ispred Lido di Savija u Raveni te sjeverno i južno od obale Cervije. Potraga se intezivirala upravo na tom području, prenosi Ansa.

Posljednji kontakt pilot zrakoplova ostvario je sinoć oko 19 sati s kontrolnim tornjem nedaleko od obale Cervije, južno od grada Ravene. Da je zrakoplov imao kvar pilot bi to prijavio, prenosi portal ravenna24ore.it.

>> F-16 se vratio iz Libije i pao tijekom slijetanja u bazu na Siciliji

Sinoć od 21:30 sati u akciju potrage za nestalim vojnim zrakoplovom i njegovim spašavanjem, uključio se i brod 'Moon' splitske tvrtke Brodospas.

Kako doznajemo od izvršnog direktora te tvrtke, Mladena Brodarića, Brodospas se odazvao po nalogu Lučke kapetanije u Raveni. Potraga za zrakoplovom se odvijala u suradnji s drugim avionima koji su s njim letjeli kao i talijanskom obalnom stražom, dodaje Ansa. U Avianu, sjeverno od Venecije, nalazi se velika američka vojna i zrakoplovna baza.

Nedaleko od obale Cervije se već prije tri godine srušio zrakoplov istog tipa, no pilot je uspio iskočiti iz zrakoplova, a spasio ga je lokalni ribar, nedugo nakon nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook