Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Desetogodišnji dječak iz Bolivije putovao je skriven u kutiji u kamionu tisuću kilometara kako bi došao do svoje majke u zatvoru.


Maleni Franklin mislio je kako kamion ide u Čile, u grad Cochabambu gdje mu je majka služila tri i pol godine kazne jer je uhvaćena s kemikalijama koje se koriste za proizvodnji kokaina. No, majka mu je bila puštena iz zatvora prije mjesec dana, pa da je i stigao do Cochabambe, ne bi ju našao tamo.

Vezani članci Psi - 1 Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce'' Ilustracija Majka tresla bebu skoro do smrti: "Nije prestajala plakati, tresla sam ju dok se više nije micala"

>> Rodila sina, poljubila ga i umrla

Dječak je pronađen kako luta po ulicama gradića Alto Hospicio, 1.800 kilometara od glavnog grada Čilea. Pronašla ga je žena koja mu je potom pružila utočište i pozvala policiju. Dječak je, kaže, pobjegao od kuće jer su ga zlostavljala ostala braća. Vlastima je kazao kako su ga stalno tukli, i to kabelima. Bolivijske vlasti sada sređuju papirologiju kako bi dječaka spojili s majkom, a do tada će ostati kod Margarite Valencio koja ga je pronašla. 'Drago mi je da sam ga pronašla jer je dječak sada u dobrim rukama', kazala je za Reuters.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju