Mali Palestinci pokušali su uzeti sudbinu u svoje ruke i svijetu reći što misle o njihovim dogovorima. Rekli su gromoglasno 'Ne' izraelskim sankcija koja ne suzbijaju terorizam ali utječu na njihov psihofizički razvoj.


Palestinska djeca danas su izašla na ulice, te su ispred ureda Ujedinjenih naroda u Gazi pozvala na prestanak sankcija koje je Izrael nametnuo Gazi.

Vezani članci Prosvjedi na granici Gaze i Izraela (Foto: AFP) Nakon ranjavanja dva izraelska vojnika, Izrael ubio dva militanta Hamasa i 19-godišnjeg prosvjednika Benjamin Netanyahu (Foto: AFP) Zveckanje oružjem: Izraelski premijer Netanyahu najavio veliku vojnu operaciju u Gazi kao posljednje rješenje

Svoje su poruke izvikivali, ispisali na transparentima ali i svojim tijelima.

'Molimo vas da nas zaštitite!' 'Prestanite nas ubijati!' 'Zaustavite opsadu!' - samo su neke od poruka koje su mališani odaslali u svijet tijekom prosvjeda protiv ekonomske blokade Gaze.

Jedina eletrana koja Gazu opskrbljuje električnom energijom najavila je zatvaranje jer Izrael blokira dotok goriva uz pomoć kojeg je ona u pogonu.

To će otežati život za 1,5 milijuna stanovnika s već ionako žive u maksimalno improviziranim uvjetima.