Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dozivali upomoć

VIDEO: CIA srušila avion četveročlane obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresna snimka prikazuje kako je CIA prije devet godina pogreškom srušila avion u kojem je umjesto trgovaca drogom bila četveročlana misionarska obitelj.

U javnost je procurila snimka koja svjedoči o velikoj pogrešci CIA -e zbog koje je smrtno stradalo dvoje ljudi, majka i sedmomjesečna beba. Godine 2001, piše Daily Mail. CIA je u Peruu vodila borbu s trgovcima drogom. Krivo su procijenili te zaključili da se u cessni umjesto pilota Kevina Donaldsona te Jima i Veronice Bowers i njhove djece, 6-godišnje Cory i 7-mjesečne Charity, voze krijumčari drogom. Zbog toga je Peruanom vojnom zrakoplovu dano zeleno svjetlo da avion sruši.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krijumčarenje droge Meksiko: U 48 sati ubijeno najmanje 46 ljudi Slika nije dostupna Na aerodromu u Meksiku VIDEO: Uhićen dječak plaćeni ubojica

Na dramatičnoj snimci čuje se kako putnici vrište i mole za pomoć. 'Ubijaju nas, ubijaju nas', čuje se kako pilot viče kontroli leta. Ubrzo je i CIA shvatila pogrešku, no kada je vatra obustavljena već je bilo prekasno. Američka obitelj vraćala se iz Brazila u Peru kada ih je spazio zrakoplov CIA-e. Perunske vlasti, vojska i CIA zajedničkih snagama bore se protiv narko kartela, a rušenje sumnjivih zrakoplova nije rijedak potez. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene