Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima u Europi

VIDEO: Avioni pod ledom, kamioni udaraju u kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilan snijeg i iznimno niske temperature izazvale su kaos u Europi.

U Italiji su u pomoć komunalcima priskočili vojnici koji su ulice čistili od snijega. Otkazano je stotine letova, a tisuće putnika koji su putovati željeli željeznicom nisu mogli zbog neprometovanja vlakova, piše AP. Većina se talijanskih zračnih luka otvorila tijekom dana, ali meteorološke prognoze i dalje najavljuju nepovoljne vremenske prilike.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu

U Poljskoj, mnoge su prometnice bile zaleđene, pa ne čudi velik broj prometnih nesreća. Dva su velika kamiona zbog leda sletjela s ceste. Jedan se zaletio u kuću, a drugi prevrnuo. Ozlijeđeno je šest osoba. 'Žena koja je upravljala Ford Escortom vozila je neprilagođenom brzinom. Najvjerojatnije je izgubila kontrolu nad vozilom. Da bi izbjegao izravan sudar, vozač kamiona naglo je skrenuo uslijed čega se prevrnuo', rekao je Janusz Irwan, vatrogasac koji se našao na mjestu nesreće. 'Kamion je udario u drveni objekt. Srećom, nitko nije ozlijeđen', kazao je o drugoj nesreći Pawel Grniak, vatrogasac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene