Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zrakoplov Arapskih Emirata, koji je prevozio više od 225 putnika, udario je repom o pistu tijekom polijetanja. Do nezgode je došlo jučer u Australiji. Nakon toga dim je ušao u kabinu i primorao pilota na hitno slijetanje, službeno je priopćeno.


Nitko nije ozlijeđen, no putnici kažu da su bili prestravljeni nakon što su, nedugo nakon polijetanja Airbusa A340 iz zračne luke u Melbourneu prema Dubaiju, shvatili da nešto nije u redu, piše Reuters. Nakon udarca, od kojeg su krhotine repa aviona ostale po pisti, pilot je neko vrijeme letio, ispustio gorivo te se vratio na aerodrom i sletio bez incidenata.

Potpuna tišina za vrijeme slijetanja

ABC izvještava kako je posada osjetila dim nakon 45 minuta leta. 'Letjeli smo oko 45 minuta te izbacili gorivo. Tijekom slijetanja bila je potpuna tišina i malo zastrašujuća atmosfera', izjavio je jedan od članova posade. Zračna kompanija sa sjedištem u Dubaiju službeno se oglasila priopćenjem u kojem stoji kako je inspekcija već u Melbourneu. Oni istražuju incident, a uprava kompanije izrazila je žaljenje zbog straha koji su priuštili putnicima. Putnici su drugim avionom otputovali u Dubai.

Vezani članci Avion u plamenu na moskovskom aerodromu (Foto: AFP) Uzrok udar munje? U buktinji koja je zahvatila putnički avion u Moskvi poginula 41 osoba Model (Foto: Screenshot/Facebook) Model se spotaknuo na pisti, a njegova reakcija dobro nasmijala publiku