Dvojica avanturista napravili su nevjerojatno hrabar pothvat.


Nijemac i Austrijanac su na tankoj žici, na sto metara visine prehodali  Viktorijine slapove u Zimbabveu.

Vezani članci Posljedice ciklona Idai (Foto: AFP) Kataklizma biblijskih razmjera, vidljiva i iz svemira: Uz ceste leže stotine tijela, čitava sela potpuno su uništena Posljedice ciklona Idai (Foto: AFP) Ciklon u južnoj Africi usmrtio najmanje 356 osoba, stotine tisuća ljudi u opasnosti

Za avanturu hodanja po žici preko Viktorijinih slapova u Zimbabveu, Lukas Irmler i Reinhard Kleindl, pripremali su se dvije godine. Tanka žica, visina od sto metara, a pod njima duboki kanjon. Trebalo je puno fizičke, ali i psihičke snage!

'Ovdje stalno prska voda. Puno je vode u zraku koja nam ide u lice i to je zastrašujući dio ove priče. Morate dobro vidjeti ispred sebe i biti usredotočeni na žicu po kojoj hodate. Voda vas lako može omesti. Treba biti psihički vrlo jak', opisao je avanturist Lukas Irmler.

Kapljice su posvuda u zraku. I cijelo vrijeme stvaraju osjećaj nelagode.

Spustio se niz 22 metra dug slap, i prošao bez ogrebotina

'Vrlo je teško gledati, jer voda vas stalno zapljuskuje. Mokri ste cijelo vrijeme i bojao sam se da će me povući dolje', kazao je Reinhard Kleindl.

Viktorijini slapovi poznati su i pod imenom Dim koji grmi. Na UNESCOVOJ su listi mjesta svjetske baštine i jedni su od najspektakularnijih slapova na svijetu.

U priloženim videima pogledajte snimke koje su obišle i oduševile svijet. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook