Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro u lokalnoj bolnici

Od koronavirusa preminuo šef diplomacije, bio je odlikovani vojnik i borac za slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Zimbabvea Sibusiso Moyo preminuo je nakon što je obolio od koronavirusa, kazao je u srijedu glasnogovornik ureda predsjednika George Charamba.

Sibusiso Moyo, bivši general, umro je u lokalnoj bolnici rano ujutro, dodao je Charamba, podsjetivši da se radi o odlikovanom vojniku i borcu za slobodu.

Ministar je jedan od nekoliko generala koji su za svoje zasluge u vojnom udaru na nekadašnjeg predsjednika Roberta Mugabea 2017. nagrađeni prestižnim položajima u vladi sadašnjeg predsjednika Emmersona Mnangagwae i vladajuće stranke ZANU-PF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna reportaža iz londona U Wembleyju otvoren centar za masovno cijepljenje, bolnice u Londonu pretrpane: "Tek kada tamo radiš, možeš vidjeti koliko je ozbiljno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNI POPIS Prvo mjesto na listi smrtnosti od COVID-19 opet drži jedna europska zemlja, među najgorih 20 je i Hrvatska

Zimbabve bilježi porast novih slučajeva zaraze. Sveukupno je u toj zemlji do sada zabilježeno 28.675 slučajeva infekcije, od čega polovica nakon Nove godine. Od koronavirusa je u Zimbabveu umrlo 825 ljudi.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene