Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavrijedilo poštovanje

Spustio se niz 22 metra dug slap, i prošao bez ogrebotina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evan Garcia spustio se kajakom niz Outlet Falls u državi Washington. Za ovaj poduhvat spremao se od jeseni. Pad je trajao tri sekunde, tijekom ovog poduhvata pratio ga je njegov prijatelj i redatelj Andy Maser, koji je sve snimio.

Poduhat Evana Garcie, prava je senzacija za kajak scenu. Ovaj 23-godišnjak najviše uživa u ovakvim opasnim vožnjama i skokovima u svom kajaku.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Garcia se spuštao točno tri sekunde, sve je snimio njegov prijatelj Andy koji je sve promatrao s obližnje stijene. Spust niz slapove Outlet Falls, je njegov najveći poduhvat dosad.

>> Pogledajte kako je hodač po užetu usred noći prešao Niagarine slapove!

Nevjerovatne snimke pokazuju kako se Garcia uz pomoć vesla bori sa strujama, i kako se priprema za udar.

Nevjerovatno je da je kajakaš prošao bez ikakvih ozljeda. Uzrok tome mogu biti pripreme koje je kajakaš poduzimao. Od jeseni se pripremao za skok, razmišljajući o svakoj sekundi pada niz poznati slap.

>> Hod smrti: Ambiciozan prelazak granice

Najveći problem se pojavio prilikom udarca u vodu na dnu vodopada. Zbog struja i vrtloga na trenutak je izgubio kontrolu nad kajakom ali ju je ubrzo povratio.

Outlet Falls s visine od 22 metra spušta se i 'hrani' Outlet Creek. Outlet Crekk dalje protječe kroz poljoprivredno područje Washingtona, prodirući do Klickitat kanjona. Outlet Creek napaja i nekoliko pritoka koje teku od planine Adams u državi Washington.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene