Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posve drugačiji Amiši

VIDEO Osvetnička mafija Amiša u lovu na bračne nevjernike i ucjenjivače!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rade prema krilatici 'oko za oko, zub za zub', naoružani su, voze Cadillace, koriste se mobitelima. To nisu tipični amiši, nego pripadnici osvetničke mafije u lovu na grešnike.

O amišima vlada fama da žive jednostavan život posvećeni svojoj vjeri i tradicijama, pri čemu se odriču mnogih suvremenih dostignuća poput telefona ili automobila. No, ako je za vjerovati novom reality showu Discovery Channela, ispod idilične površine skriva se nešto prilično izopačeno.

Pročitajte i ovo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..." Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura"

Reality se zove 'Amiška mafija' i opisuje svojevrsnu osvetničku organizaciju čija je temeljna funkcija razotkrivanje bračnih nevjera, ucjena i iznuda unutar zajednice. Članovi se koriste mobitelima, voze Cadillace, često su do zuba naoružani, a rade po krilatici 'oko za oko, zub za zub'. Stvari uzimaju u svoje ruke jer su navodno nepovjerljivi prema policiji.

>> Banda Amiša upada u kuće i reže brade i brkove!

Kako donosi Daily Mail, u jednoj sceni prve epizode dvojica 'mafijaša' hvataju biskupa kako taksijem ide na 'sastanak' s prostitutkom. Ovog su ga puta samo zaskočili s kamerom kako bi ovjekovječili njegovu grešnost.

U drugom pak slučaju, jedan od članova 'mafije' propucavanjem vjetrobranskog stakla osvetio se vozaču koji se zbog sumanute jurnjave zabio i teško oštetio manje vozilo u vlasništvu jedne pripadnice amiške zajednice.

U realityju nije objašnjeno kako to da 'mafijašima' nije problem koristiti se suvremenim dostignućima poput automobila ili kamera. Nejasno je i kako su članovi bande uopće pristali da ih se snima, što je također protivno amiškim običajima, a usto su snimljeni kako čine prekršaje i kaznena djela.

Ipak, da sve možda i nije tako kako bi se na prvi pogled moglo činiti, svjedoče komentari nekih žitelja Pennsylvanije, 'amiške postojbine' u kojoj je snimana Discoveryjeva emisija.

'Mislim da je riječ o čistom televizijskom smeću', rekao je srednjoškolski profesor Donald Kraybill iz Lancastera, koji je ujedno i istraživač amiškog načina života. Aludirao je da je netko samo htio provokacijom privući pažnju i zaraditi novac. 'Ne tvrdim da su amiši sveci ili da hodaju po vodi, ali ovo je potpuno izokrenuta priča o toj zajednici', dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene