Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lavrov tvrdi da postoji

Veza između kontrole naoružanja i proturaketnog štita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu u Moskvi da se američki planovi za raketnu obranu trebaju uzeti u obzir u razgovorima o smanjenju nuklearnog naoružanja.

Prvi službeni pregovori Rusije i SAD-a o postizanju novog dogovora o smanjenju nuklearnog naoružanja, koji će zamijeniti Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (START I) iz 1991. godine, počeli su u utorak u Moskvi. Lavrov je rekao da je nemoguće postići napredak u pregovorima o novim sporazumu bez uzimanja u obzir planiranog proturaketnog štita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STARA 300 GODINA Rusija vraća pozlaćenu ikonu koju je Dodik poklonio Lavrovu, u pomoć pozvan i Interpol Slika nije dostupna Suradnja s Iranom Lavrov: "Rusija želi spriječiti prelazak džihadista ISIS-a u Siriju"

>> Lavrov: Potreban novi europski sustav sigurnosti

Stručna izaslanstva na dvodnevnim pregovorima vode direktor odjela ruskog ministarstva vanjskih poslova za pitanja sigurnosti i razoružavanja Anatolij Antonov i pomoćnica američke države tajnice Rose Gottemoeller. U roku od pet mjeseci oni trebaju razraditi pravno obvezujući sporazum koji će zamijeniti START I, čija primjena istječe 5. prosinca ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene