Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu u Moskvi da se američki planovi za raketnu obranu trebaju uzeti u obzir u razgovorima o smanjenju nuklearnog naoružanja.


Prvi službeni pregovori Rusije i SAD-a o postizanju novog dogovora o smanjenju nuklearnog naoružanja, koji će zamijeniti Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (START I) iz 1991. godine, počeli su u utorak u Moskvi. Lavrov je rekao da je nemoguće postići napredak u pregovorima o novim sporazumu bez uzimanja u obzir planiranog proturaketnog štita.

Vezani članci Slika nije dostupna LAVROV O "CRNOJ LISTI" 'Kritike EU su apsurdne' Slika nije dostupna Lavrov: Rusija ima pravo jačati sigurnosne mjere na granici

>> Lavrov: Potreban novi europski sustav sigurnosti

Stručna izaslanstva na dvodnevnim pregovorima vode direktor odjela ruskog ministarstva vanjskih poslova za pitanja sigurnosti i razoružavanja Anatolij Antonov i pomoćnica američke države tajnice Rose Gottemoeller. U roku od pet mjeseci oni trebaju razraditi pravno obvezujući sporazum koji će zamijeniti START I, čija primjena istječe 5. prosinca ove godine.