Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju plimni val

Velike poplave pogodile Bangkok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulice glavnoga tajlandskog grada Bangkoka zakrčene su ljudima, automobilima i životinjama, u bijegu pred očekivanom plimom koja bi mogla dodatno otežati stanje u djelomično poplavljenom gradu, prenose agencije.

Najteže poplave koje su pogodile Tajland u posljednjih pola stoljeća prouzročene su iznimno obilnim monsunskim kišama, u kojima je od polovice srpnja smrtno stradalo 377 ljudi. Poplavama je pogođeno čak 2,2 milijuna stanovnika, uglavnom u sjevernim i središnjim pokrajinama, a vodeni val se posljednjih dana spustio i prema Bangkoku gdje su već poplavljene brojne tvornice.

Vlade stranih država upozorile su svoje građane da ne putuju u Bangkok, prenosi agencija Reuters.

Gradske vlasti brinu se da bi rijeka Chao Phraya tijekom vikenda mogla probiti nasipe, zbog neuobičajeno visoke plime koja je počela u petak. Zgrade u cijelome Bangkoku već su zaštićene vrećama s pijeskom, a neke ulice i gradske četvrti odavno su napuštene.

Premijerka Yingluck Shinawatra izjavila je kako će razmotriti prijedlog o iskopavanju kanala u nekim ulicama u istočnom dijelu Bangkoka kako bi se višak vode mogao izliti u Tajlandski zaljev. Njezinu zamisao podupire i predsjednik tajlandske podružnice tvrtke Toyota Motor Corp, budući su gotovo sve Toyotine tvorničke zgrade u Bangkoku poplavljene.

Meteorološki zavod upozorio je stanovnike koji žive duž Chao Phraye na povećanje razine vode.(Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Voda i dalje prijeti Tajland: U poplavama više od 500 mrtvih Slika nije dostupna Katastrofa u Tajlandu Poplave zatvorile aerodrom u Bangkoku, broj evakuiranih raste

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene