Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulice glavnoga tajlandskog grada Bangkoka zakrčene su ljudima, automobilima i životinjama, u bijegu pred očekivanom plimom koja bi mogla dodatno otežati stanje u djelomično poplavljenom gradu, prenose agencije.


Najteže poplave koje su pogodile Tajland u posljednjih pola stoljeća prouzročene su iznimno obilnim monsunskim kišama, u kojima je od polovice srpnja smrtno stradalo 377 ljudi. Poplavama je pogođeno čak 2,2 milijuna stanovnika, uglavnom u sjevernim i središnjim pokrajinama, a vodeni val se posljednjih dana spustio i prema Bangkoku gdje su već poplavljene brojne tvornice.

Vlade stranih država upozorile su svoje građane da ne putuju u Bangkok, prenosi agencija Reuters.

Gradske vlasti brinu se da bi rijeka Chao Phraya tijekom vikenda mogla probiti nasipe, zbog neuobičajeno visoke plime koja je počela u petak. Zgrade u cijelome Bangkoku već su zaštićene vrećama s pijeskom, a neke ulice i gradske četvrti odavno su napuštene.

Premijerka Yingluck Shinawatra izjavila je kako će razmotriti prijedlog o iskopavanju kanala u nekim ulicama u istočnom dijelu Bangkoka kako bi se višak vode mogao izliti u Tajlandski zaljev. Njezinu zamisao podupire i predsjednik tajlandske podružnice tvrtke Toyota Motor Corp, budući su gotovo sve Toyotine tvorničke zgrade u Bangkoku poplavljene.

Meteorološki zavod upozorio je stanovnike koji žive duž Chao Phraye na povećanje razine vode.(Hina)

Vezani članci Život bez vrećica Zabrana plastičnih vrećica probudila kreativnost, ljudi se snalaze na zanimljive načine Dječaci zarobljeni u pećini morat će naučiti roniti (Foto: AFP) - 3 Agonija nije gotova: Zatočeni dječaci i trener moraju naučiti roniti ili će u pećini ostati još mjesecima