Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Malčanski berberin"

Silovatelja u Srbiji traže policajci, lovci, helikopteri, dronovi, otac očajan: "Što više vremena prolazi, sve više strahujem"

U Srbiji se intenzivirala potraga za serijskim silovateljem kojega policija povezuje uz nestanak 12-godišnje djevojčice koja je nestala prije šest dana na putu do škole.

U Srbiji je u tijeku intenzivna potraga za Ninoslavom Jovanovićem, višestrukim silovateljem poznatim pod nadimkom Malčanski berberin (brijač, šišač, op.a.) kojeg se povezuje s nestankom 12-godišnje djevojčice prije šest dana nedaleko od Niša. Za njim traga više od 300 policajaca, helikopteri, psi tragači, dronovi... Jovanovića su mediji prozvali Malčanski berberin jer je svojim žrtvama škarama šišao kosu.

Potrazi se pridružio otac djevojčice

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Slika nije dostupna Uskoro uhićenje? Vlasnik vikendice u kojoj su pronašli djevojčicu, žrtvu monstruma iz Srbije: "Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!'"

Od četvrtka ujutro, potrazi se pridružio i otac djevojčice. Kaže da policija pretpostavlja da je Jovanović na području na kojem je u tijeku potraga. No, dodaje da se boji. "Što više vremena prolazi, sve više strahujem. Ne osjećam se dobro. Trenutno nemamo konkretna saznanja, ali pretpostavlja se da se nalazi na ovom dijelu gdje se sad nalazimo. Istraga ide u tom pravcu", kazao je za lokalne medije.

Stotinama policajaca u potrazi za serijskim silovateljem pridružili su se i članovi lovačkog društva iz Knjaževca. Veliku policijsku potragu prati i TV Zona plus iz Niša.

Stvari razbacane, netko je spavao u krevetu

Policija je pretresla sumnjivu kuću u naselju Podvis. Vlasnici kuće kažu da u toj kući ne žive, a pronađene su razbacane stvari svuda, piše Blic. Policajci su se ljestvama popeli na kat kuće i kroz prozor vidjeli da su unutra razbacane stvari.

"Garderoba je izbačena na krevet iz ormara, a u drugoj sobi se vidi da je netko spavao u krevetu", kazao je jedan od policajaca. U kući nije pronađeno ništa više i policajci su nastavili potragu dalje. Pretres ove kuće obavili su pripadnici Granične policije koji su se u četvrtak priključili potrazi za Jovanovićem i djevojčicom.

Rođaci u strahu

Majka djevojčice rekla je za lokalne medije da se osjeća bespomoćno. "Želimo dijete nazad, dosta je propatilo, dosta je mučeno", kazala je majka i pozvala silovatelja da pusti njezinu kćer.

Jovanovićevićev rođak kaže da su i oni u šoku i da im je teško. "Strahujemo, kao i svi, za naše živote, a pritom svi upiru prstom u nas. On je opasan i za nas. Nismo ga vidjeli mjesecima", kazao je jedan od Jovanovićevih rođaka i dodao da je obitelj u šoku nakon saznanja o otmici dvanaestogodišnje djevojčice.

Policija u potrazi, koja nije prekinuta niti noćas, koristi pse tragače i termovizijske kamere, u zraku su helikopteri. Pretražuju se sela u okolici Knjaževca. U srijedu i tijekom noći na četvrtak pregledano je gotovo 50 kilometara nepristupačnog terena u brdima, a potraga se širi na okolna sela, među njima i Podvis i Rgošte.

Propješačili prugom kojom se kretao

Policajci su propješačili i 12 kilometara duž pruge gdje je osumnjičeni Jovanović navodno viđen s 12-godišnjakinjom. On se tom prugom kretao i ranije. Za serijskim silovateljem i otetom djevojčicom traga više od 300 policajaca. Tragovi njihova boravka pronađeni su u kući u vlasništvu člana Jovanovićeve obitelji.

Do sada je pronađeno nekoliko obiteljskih kuća u koje je provaljeno, a u štali jedne od kuća pronađena je ošišana kosa za koju policija vjeruje da pripada otetoj dvanaestogodišnjakinji.

Sve počelo prijavom ukradenog vozila

Sve je počelo tako što je u Malči prijavljena krađa vozila. Vozilo je snimljeno u blizini mjesta gde je dijete nestalo, a kada je dignut helikopter, vozilo je snimljeno u blizini malčanskog groblja.

U akciji helikoptera, vozila granične policije i pasa tragača pronađeno je, kako se sumnja, njegovo sklonište, a u njemu vreća za spavanje, ruksak djevojčice, tenisica, ostaci hrane i tragovi povraćanja, piše Telegraf.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene