Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati ankete

Većina Grka Zlatnu zoru smatra zločinačkom organizacijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati ankete objavljeni danas pokazuju da većina Grka desničarsku stranku Zlatna zora, smatraju zločinačkom organizacijom.

Stranka je izgubila gotovo polovinu pristalica otkako su joj uhićeni čelnik i parlamentarni zastupnici, pokazala je još anketa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

Anketu je agencija VPRC za internetski portal rizopoulospost.com provela u dva kruga 25. rujna i od 30. rujna do 3. listopada, a ustanovljeno je da je potpora Zlatnoj zori 8,5 posto, što je pad od 14,5 posto u odnosu na srpanj.

Većina Grka, njih 68 posto, smatra da je Zlatna zora zločinačka organizacija.

>>Zlatna zora: Dužnosnik u pritvoru, trojica se brane sa slobode

Vođa stranke Nikolaos Mihaloliakos, petero parlamentarnih zastupnika i desetak članova stranke uhićeni su 28. rujna pod optužbom da pripadaju zločinačkoj organizaciji. Povod uhićenjima bila je akcija protiv krajnjih desničara pošto je jedan pristaša Zlatne zore ubio jednog prorurasističkog repera, a uslijedili su brojni napadi na imigrante.

Mihaloliakos i još dvojica parlamentaraca u pritvoru čekaju suđenje, a još trojica zastupnika suđenje čekaju na slobodi, ali ne smiju iz Grčke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene