Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simboli novog doba

Vatikan: Izopćit ćemo svakog kardinala koji bude tvitao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi kardinali koriste čuda tehnologije te su vrlo aktivni na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera.

Kardinali izbornici zadnje su poruke putem Facebooka i Twittera ispisali u utorak ujutro prije ulaska u prostor pod ključem (latinski 'con clave') prema srednjovjekovnoj tradiciji gdje će do izbora novog pape i pod prijetnjom izopćenja biti bez pristupa društvenim mrežama, koje su pak simbol 21. stoljeća.

Većina kardinala izbornika u zadnjim je porukama molila da ih Gospodin blagoslovi i s ljubavlju i milošću sasluša njihove molitve za sretan ishod konklava.

Od 7 sati ujutro kardinali su počeli ulaziti u Vatikan kako bi se smjestili u dom sv. Marte, a zatim su krenuli na misu za dobro biranje pape (pro eligendo pontifice).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inauguralna misa u utorak Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra Slika nije dostupna 'Habemus papam': Uzeo je ime Franjo Izabran novi papa - Jorge Mario Bergoglio!

>> Znate li što se događa nakon 34 kruga neuspješnog glasovanja za papu?

'Neka nas Bog blagoslovi', napisao je južnoafrički kardinal Wilfrid Napier tisućama svojih 'sljedbenika' prije ulaska u izolaciju koja može potrajati nekoliko dana.

Američki kardinal Roger Mahony napisao je 'zadnji tweet prije nego se smjestimo u dom sv. Marte i prije mise za dobro biranje pape. Prvo zasjedanje konklave krajem poslije podneva. Molite za nas'.

Vatikan je upozorio da će izopćen biti svaki kardinal koji bio bio zatečen u 'tvitanju'.

Časna sestra Mary Ann Walsh, glasnogovornica Američke biskupske konferencije izrazila je zabrinutost za kardinale, jer srahuje da će u doba elektronike neki kardianli biti u krizi bez bez iPada i twittera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene