Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri glavna Obamina čovjeka - državni tajnik John Kerry, ministar obrane Chuck Hagel i zapovjednig Združenog stožera general Martin Dempsey, odgovaraju na pitanja kongresnika o mogućem napadu na Siriju.


Američki državni tajnik John Kerry, ministar obrane Chuck Hagel i zapovjednik Združenog stožera Martin Dempsey danas u Odboru za oružane snage američkog Kongresa odgovaraju na pitanja zastupnika o rezoluciji koju je administracija Baracka Obame predložila, a kojom traži odobrenje za vojnu intervenciju u Siriji.

>> VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

Vezani članci Slika nije dostupna Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte Kerryjev 'gaf' koji je omogućio nastanak ruskog plana za Siriju

U posljednja 24 sata situacija s tom mogućom akcijom naglo se počela mijenjati, nakon što je Kerry sirijskom režimu ponudio rok od tjedan dana za predaju svog kemijskog naoružanja. Iako su Amerikanci isprva tvrdili kako je to zapravo bila Kerryjeva omaška i retorička figura, Rusi su državnog tajnika shvatili ozbiljno.

Tamošnji je šef diplomacije Sergej Lavrov ubrzo izašao s prijedlogom da se sirijsko kemijsko naoružanje stavi pod međunarodni nadzor, a njegov je plan naišao na odobravanje širom svijeta, pa i među američkim saveznicima.

U konačnici je i sam Obama rekao da bi ruski plan trebalo dobro proučiti te da bi on mogao predstavljati korak u dobrom smjeru, kojim bi se mogla izbjeći vojna akcija.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney danas je za MSNBC izjavio da Obama neće odustati od večerašnjeg obraćanja naciji, u kojem će američku javnost pokušati uvjeriti da bi eventualni napad na Siriju bio opravdan.

Prema posljednjim anketama, gotovo dvije trećine Amerikanaca protivi se akciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook