Barack Obama (Foto: AFP)
Barack Obama (Foto: AFP)

Zbog eskalacije situacije u SAD-u, javnosti se obratio Barack Obama.


Barack Obama trenutno se nalazi na summitu NATO-a u Varšavi gdje se obratiti javnosti zbog aktualne drame u Dallasu koja je uslijedila nakon sve češćih slučajeva ubojstava Afroamerikanaca od strane policijskih službenika.

Američki predsjednik uputio je izraze sućuti gradonačelniku Dallasa i poručio kako će federalna vlada pružiti svoju pomoć tom gradu. 'Još ne znamo sve činjenice, ali znamo da se dogodio okrutan i proračunati napad na policiju koja je radila svoj posao, koja je osiguravala miran prosvjed građana. Postali su meta i na njih je otvorena vatra. Petero ih je ubijena', rekao je Obama.

'Vjerujem da govorim u ime svakog američkog građanina kad kažem da smo zgroženi ovim događajima i da stojimo uz policiju u Dallasu. Ne postoji nikakvo moguće opravdanje za ovaj napad niti za bilo kakvo nasilje nad policijskim službenicima. Pravda će biti zadovoljena', poručio je Obama.

'Još jučer sam govorio da moramo biti zabrinuti zbog raznih predrasuda u našem pravnom sustavu. I rekao sam da policija ima vrlo težak posao i da velika većina njih svoj posao obavlja izvanredno i da im moramo dati podršku. Ovo danas je još jedan podsjetnik na sve žrtve koje čine za nas. Znamo i da kad je ljudima dostupno teško naoružanje, napadi postaju opasniji i tragičniji', rekao je Obama koji je pozvao sugrađane na molitvu za stradale.