Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija spašavanja

Užas u Sloveniji: Lavina zatrpala sedmero ljudi, ima teško ozlijeđenih, uspjeli izvući samo dvoje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U lavini koja se dogodila na slovenskom skijalištu Mala Mojstrovka stradalo je sedmero ljudi. Neki su teško ozlijeđeni, a u tijeku je akcija spašavanja koju otežavaju loši vremenski uvjeti.

Na popularnom slovenskom skijalištu Mala Mojstrovka dogodila se teška nesreća kada je lavina zatrpala sedam osoba u nedjelju oko pola deset ujutro.

Svi su preživjeli, ali neki su teško ozlijeđeni, no točan stupanj njihovih ozljeda još nije poznat.

Vremenske prilike otežavaju spašavanje

Dvije osobe su teško ozlijeđene i helikopterom su prebačene u bolnicu u Ljubljani. Tri osobe su lakše ozlijeđene, a dvije nemaju nikakve ozljede. Akcija spašavanja ostalih planinara i dalje traje.

''Nadamo se da će vremenske prilike dopustiti nastavak prijevoza helikopterom'', kazala je Katarina Janjič iz slovenske Gorske službe spašavanja. 

Akcija izvlačenja ostalih pet osoba je u tijeku, no vrijeme se opet pogoršalo, a počelo je i sniježiti pa sve to dodatno otežava spašavanje.

U akciju su uključena i dva vojna helikoptera, a problem je jedno vrijeme bila i magla zbog koje nisu mogli poletjeti. Dojavu o nesreći dobio je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave Nova Gorica oko 9:39 ujutro.

Ilustracija Ilustracija (Foto: Getty Images)

Opsežna akcija spašavanja

U akciji spašavanja sudjeluje 50 spasioca iz gorskih službi spašavanja Kranjske Gore, Mojstrane, Rateča i Bovca, helikopter Slovenske vojske s predstavnicima ekipe helikopterske hitne medicinske pomoći GRZS-a i helikopter Zrakoplovne policijske jedinice.

''Let helikoptera je otežan, vremenski uvjeti su loši, vidljivost je slaba, a spašavanje ozlijeđenih zahtjevno i potrajat će'', kazao je policijski glasnogovornik Dekan Božnik, javlja N1 Slovenija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži ih pet helikoptera Velika lavina u popularnom skijaškom području: Dvije osobe spašene, neki još zatrpani

Pročitajte i ovo Spašavanje nakon lavine u Indiji - 2 Spašavanje u tijeku VIDEO Velika lavina zatrpala turiste: Poginulo sedmero ljudi, a neki od spašenih u kritičnom su stanju

Grupa od sedam ljudi otišla je u Malu Mojstrovku grebenom Župančiča, a kada su izašli van grebena, odnijela ih je lavina.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene