Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moć prirode

Uz potres ih pogodile i poplave: U Afganistanu poginule 33 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistan je u srijedu pogodio snažan potres, pri čemu je poginulo najmanje 18 ljudi. Istovremeno, tu su zemlju pogodile i poplave, koje su odnijele život najmanje 15 osoba.

U potresu magnitude 5.7 koji je u srijedu pogodio istočni dio Afganistana i u poplavama koje su pogodile neke dijelove zemlje, smrtno su stradale najmanje 33 osobe.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Potres pogodio Tursku podrhtavanje tla Potres jačine 4,8 prema Richteru pogodio Tursku: "Dobro smo se ljuljali"

Potres se osjetio i u indijskome glavnom gradu New Delhiju i posljednji je u nizu potresa koji ovaj mjesec potresaju azijski kontinent.

>> U snažnom potresu u Afganistanu četvero poginulih, deseci ranjenih

Dogodio se na dubini od 65 km, a epicentar mu je bio 11 km od Mehtar Lama, glavnoga grada istočne pokrajine Laghman. Kuće se u tom dijelu Afganistan tradicionalno grade od cigala od blata.

Najmanje 18 ljudi smrtno je stradalo u pokrajinama Nangarhar i Kunar, a glasnogovornik afganistanskog Crvenog polumjeseca rekao je kako strahuje da će broj žrtava rasti. Samo u Nangarharu ranjeno je 70 ljudi.

Obilne kiše prouzročile su poplave u sjevernoj pokrajini Balkh pri čemu je smrtno stradalo 15 ljudi, rekao je dužnosnik pokrajine Fazel Hadidi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene