Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uvođenjem vinjeta za kraće razdoblje, Slovenija bi mogla izbjeći Sud EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvođenje vinjeta na slovenskim auto-cestama na kraće razdoblje od sedam ili deset dana načelno bi bilo prihvatljivo za Europsku komisiju i ona bi mogla u tom slučaju odustati od daljnjeg postupka protiv Ljubljane.

"Načelno bi to bilo u redu. Sadašnje mjere predstavljaju nejednak tretman, koji nije izravno vezan za državljanstvo, ali ima isti učinak", rekao je glasnogovornik povjerenika za promet Fabio Pirotta, odgovarajući na novinarsko pitanje bi li vinjete za kraće razdoblje zadovoljile Komisiju da odustane od daljnjeg postupka protiv Slovenije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EK najavila mogućnost pokretanja postupka protiv Slovenije zbog vinjeta Slika nije dostupna Austrijanci prosvjeduju zbog slovenskih vinjeta

>> EK najavila mogućnost pokretanja postupka protiv Slovenije zbog vinjeta

>> Preprodaja slovenskih vinjeta u Njemačkoj, Italiji i Austriji

>> Slovenci zabrinuti zbog loše propagande nakon uvođenja vinjeta

Europska komisija u četvrtak je odlučila poslati Sloveniji službeno upozorenje zbog uvođenja naplate cestarine vinjetama kojima diskriminira povremene korisnike svoje cestovne mreže. To je prvi korak koji može dovesti do tužbe pred Europskim sudom u Luksemburgu.ž

Slovenija je od 1. srpnja ove godine uvela vinjete po cijeni od 35 eura za polugodišnju vinjetu i 55 eura za godišnju, čime, po ocjeni Europske komisije, diskrimira vozače koji samo prođu kroz zemlju, a plaćaju istu cijenu kao domaći vozači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene