Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP)
Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP) Foto: Afp

Britanski ministar obrane Gavin Williamson rekao je u srijedu da je utvrđen "pravi identitet" jednog od osumnjičenika za napad nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna u Salisburyju, potvrdivši medijske napise da je osumnjičenik ruski pukovnik.


Britanski tužitelji su početkom mjeseca optužili dvojicu Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, za pokušaj ubojstva nervnim otrovom novičokom dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kći Julije u ožujku u Salisburyju, ali su rekli da vjeruju da su se osumnjičenici koristili lažnim imenima kako bi ušli u Veliku Britaniju.

Vezani članci Gradić Salisbury Za najbolje mjesto za život u Velikoj Britaniji proglašen gradić poznat po trovanju strašnim nervnim plinom Britanski forenzičari istražuju trovanje Dawn Sturgees i Charlieja Rowleyja (Foto: AFP) Čovjek koji je preživio napad smrtonosnim novičokom na razgovoru s ruskim veleposlanikom, ovaj mu poručio: "To nije naš otrov, naš bi sve ubio"

Rusija niječe upletenost.

Pravo ime Boširova je Anatolij Vladimirovič Čepiga, doznaje se od dvaju europskih sigurnosnih izvora bliskih istrazi o slučaju Skripal koji su potvrdili medijske napise.

"Jedan od osumnjičenika za napad u Salisburyju je zapravo ruski pukovnik. Želim zahvaliti svima koji su neumorno radili na ovom slučaju", rekao je Gavin Williamson u poruci na Twitteru. (Hina)