Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP)
Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov (Foto: AFP) Foto: Afp

Britanski ministar obrane Gavin Williamson rekao je u srijedu da je utvrđen "pravi identitet" jednog od osumnjičenika za napad nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna u Salisburyju, potvrdivši medijske napise da je osumnjičenik ruski pukovnik.


Britanski tužitelji su početkom mjeseca optužili dvojicu Rusa, Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, za pokušaj ubojstva nervnim otrovom novičokom dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegove kći Julije u ožujku u Salisburyju, ali su rekli da vjeruju da su se osumnjičenici koristili lažnim imenima kako bi ušli u Veliku Britaniju.

Vezani članci Cjepivo protiv gripe, ilustracija Pandemija se ponovo ubrzava: Više od 65 milijuna zaraženih u svijetu, brojne zemlje planiraju masovna cijepljenja Ruski youtuber uhićen zbog smrti djevojke U prijenosu uživo preminula trudna djevojka koju je youtuber natjerao da polugola stoji na hladnoći: "Zečiću moj, što ti je?"

Rusija niječe upletenost.

Pravo ime Boširova je Anatolij Vladimirovič Čepiga, doznaje se od dvaju europskih sigurnosnih izvora bliskih istrazi o slučaju Skripal koji su potvrdili medijske napise.

"Jedan od osumnjičenika za napad u Salisburyju je zapravo ruski pukovnik. Želim zahvaliti svima koji su neumorno radili na ovom slučaju", rekao je Gavin Williamson u poruci na Twitteru. (Hina)