Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođene sa zajedničkim jetrima i osrčjem

Uspješno razdvojene četveromjesečne sijamske blizanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolnica je priopćila da je uspjela razdvojiti četveromjesečne sijamske blizanke nakon 'osjetljive' šestosatne operacije.

Blizanke An An i Xin Xin, rođene sa zajedničkim jetrima i osrčjem, 'stabilne su i pod nadzorom su na odjelu intenzivne njege', rekao je glasnogovornik bolnice u Šangaju koji je htio ostati neimenovan, a prenijela je agencija Xinhua.

Liu Jinfren, direktor bolnice, dodaje da su se tijekom operacije razdvajanja sestara izmijenila čak četiri kiruška tima, prenosi agencija.

'Razdvojili smo ih u visini srca i zajedničkih jetara te smo im rekostruirali prsište pomoću pločica od titanove slitine', rekao je Liu.

'Operacija je bila osjetljiva, ali smo uspjeli', dodao je, napomenuvši da će blizankama u prvo vrijeme možda trebati umjetna pluća.

Ovo je treća uspješna operacija razdvajanja sijamskih blizanaca u ovoj šangajskoj klinici, rekao je glasnogovornik. Ta metropola istočne Kine ima ugled vrhunske medicinske ustanove u zemlji.

U Kini se svake godine oko 1,2 milijuna djece rodi s malformacijama, piše Shanghai Daily. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna moraju se testirati VIDEO Kaos u poznatom zabavnom parku: Vlada proglasila karantenu, deseci tisuća ljudi ostali zarobljeni Koronavirus u Šangaju napokon dobre vijesti Obrat u gradu iz kojeg su do jučer stizale stravične snimke, stanovnici napokon mogu odahnuti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene