Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nužna operacija

Bolonja: Rođene sijamske blizanke povezane jednim srcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sijamske blizanke spojene prsima s jednim srcem rođene su prije nekoliko tjedana u bolnici S. Orsola-Malpighi u Bologni.

Vijest je tek sada objavljena, a liječnici zajedno s roditeljima te odborom za etiku bolnice S.Orsola trebaju odlučiti kakav će se kirurški zahvat učiniti. Sigurno je da samo jedna može preživjeti kirurški zahvat, a postavlja se i pitanje koliko će dugo moći živjeti drugo dijete.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Roditelji su nakon pregleda ultrazvukom znali da će se roditi sijamske blizanke spojene prsima, ali odlučili su da neće prekidati trudnoću. 'Slučaj je osjetljiv s medicinskog, ali i s etičkoga pogleda', izjavio je Mario Cavalli, direktor bolnice S. Orsola-Malpighi u Bologni.

'Još neće biti operirane. Liječnici se nadaju da bi prije mogle ojačati. Sada zajedno imaju 3,5 kilograma. Situacija je stabilna, za sada nema problema', izjavio je prof. Mario Lima, odgovoran za dječju kirurgiju bolnice.

U svijetu se sijamskih blizanaca rodi jedan par na 200.000 djece, a nada u njihovo preživljavanje je manja od 25 posto. U Bologni su već jednom, 1985., rođeni sijamski blizanci i nisu preživjeli. Godinu dana kasnije u Napulju su sijamske blizankinje uspješno operirane, a 2000. u Palermu 10-satna operacija nije uspjela. Godinu dana potom u Palermu se ponovno rađaju sijamske blizanke, ali umiru prije operacije. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene