Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavila obitelj

Unuka Nelsona Mandele preminula od raka u dobi od 43. godine: "Nastavit će na sve inspirirati"

Zoleka Mandela
Zoleka Mandela Foto: Afp
Zoleka Mandela preminula je u ponedjeljak, objavio je glasnogovornik obitelji Mandela.

Unuka Nelsona Mandele, Zoleka, bolovala je od raka, koji se proširio cijelim tijelom, i preminula je u dobi od 43 godine.

"Zoleka je preminula u ponedjeljak navečer, okružena prijateljima i obitelji", piše u priopćenju obitelji u kojem se navodi kako je Zoleka 18. rujna završila u bolnici.

Priopćenje o smrti objavila je i Zaklada Nelson Mandela koja je obitelji izrazila sućut, a Zoleku opisala kao "prijatljicu zaklade i neumornu aktivistkinju za zdravstvo i pravdu".

"Njezin rad na podizanju svijesnosti o važnosti prevencije raka i njezina nepokolebljiva predanost rušenju stigmi koje okružuju ovu bolest nastavit će na sve inspirirati", dodaje se u priopćenju Zaklade, prenosi CNN.

Aktualno VIDEO/FOTO Vjenčanje pretvoreno u veliku tragediju: Više od stotinu mrtvih na vjenčanju u Iraku Tragedija u Iraku - 9 Tragedija u Iraku - 9 Foto: Afp Tragedija u Iraku - 8 Tragedija u Iraku - 8 Foto: Afp Tragedija u Iraku - 7 Tragedija u Iraku - 7 Foto: Afp Tragedija u Iraku - 1 Tragedija u Iraku - 1 Foto: Afp Tragedija u Iraku - 6 Tragedija u Iraku - 6 Foto: Afp +3 Tragedija u Iraku - 2 Svijet VIDEO/FOTO Vjenčanje pretvoreno u veliku tragediju: Više od stotinu mrtvih na vjenčanju u Iraku 1/9 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene