Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev na primopredaji nuklearne aktovke3
Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev na primopredaji nuklearne aktovke3 Foto: Afp

Umirovljeni ruski pukovnik, odgovoran za aktovku koja sadrži upravljačku ploču za ruski nuklearni arsenal, pronađen je propucan u svom stanu u Krasnogorsku.


Pukovnik o kojemu se ne zna puno, a koji je nosio i bio odgovoran za nuklearnu aktovku ruskog predsjednika Vladimira Putina, pronađen je upucan u svom stanu bilzu Moskve. 53-godišnji Vadim Zimin trenutno se nalazi na jedinici intenzivne njege u vrlo lošem stanju.

Umirovljeni pukovnik ruske Federalne sigurnosne službe bio je odgovoran za aktovku koja sadrži kontrolnu ploču za upravljanje ruskim nuklearnim arsenalom. On je s aktovkom bio u konstantnoj pratnji ruskog predsjednika, prenosi Mirror.

Oleg Tinkov Ruski milijarder Putinu okrenuo leđa, sad strahuje za život: "Rusija kao država više ne postoji"

William Burns, direktor CIA-e Direktor CIA-e o Putinu i mogućoj eskalaciji u nuklearni rat: "Te rizike ne treba podcjenjivati"

Ovu je funkciju obnašao još za vrijeme bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jelcina. Nastavio je raditi za sigurnosne službe, popevši se do ranga pukovnika pod sadašnjim ruskim predsjednikom. Međutim, nisu jasni točni detalji funkcije koju je obnašao.

Zimin je pronađen propucan u kuhinji svog stana u Krasnogorsku. Ta se pucnjava dogodila za vrijeme sudskog procesa, u sklopu kojeg je optužen za korupciju i primanje mita. Nalazio se u kućnom pritvoru. Pronašao ga je brat, koji se navodno nalazio u kupaonici stana za vrijeme pucnjave.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju