Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen optuženi za ubojstvo premijera Zorana Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici MUP-a uhitili su pripadnika zločinačkog 'zemunskog klana' Aleksandra Simovića, jednog od optuženih za sudjelovanje u atentatu na premijera Zorana Đinđića 12. ožujka 2003. godine, priopćila je srbijanska policija.

Pripadnici MUP-a, nakon intenzivne potrage, uhitili su Simovića u Novom Beogradu, stoji u priopćenju MUP-a Srbije, u kojem se dodaje kako će 'MUP predati optuženoga nadležnim pravosudnim tijelima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbjegli zemunac Đinđićev ubojica skriva se u Hrvatskoj? Slika nije dostupna Optuženi u slučaju Đinđić tvrde kako da nisu krivi

Brojni beogradski mediji proteklih su mjeseci tvrdili da se Simović, zajedno s također optuženima, bratom Milošem Simovićem i Vladimirom Milisavljevićem Budalom nalazi u Beogradu, a nagađalo se i da su upravo oni ubili Zorana Vukojevića Vuka, jednoga od svjedoka-pokajnika na suđenju optuženima za atentat na premijera Đinđića.

Ubijeni Vukojević je, kao i ovoga tjedna Dejan Milenković Bagzi, četvrti svjedok-pokajnik koji je svjedočio u Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, na suđenju koje je počelo u prosincu 2003. godine, za ubojstvo premijera teretio prvooptuženog Milorada Ulemeka Legiju, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije i pripadnike 'zemunskog klana', čiji je važan član bio i uhićeni Aleksandar Simović.

U bijegu su još četvorica od trinaestorice optuženih za ubojstvo premijera Zorana Đinđića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene